Palančanin Janković u reprezentaciji koja je osvojila evropsku bronzu

BUDIMPEŠTA, 2. oktobar 2022 – Reprezentacija Srbije vazdušnom puškom osvojila je bronzano odličje na finalnom turniru Evropske lige mladih, za strelce od 14 do 19 godina, koje održano u Budimpešti. Srbiji je u meču za bronzu rival bila Italija, a treće mesto u Evropi osvojili su: Aleksandra Havran, Anja Knežević, Ljiljana Cvetković, Aleksa Rakonjac, Uroš Aleksić i Veljko Janković, doskorašnji član SD Jasenica, odnedavno u SK Partizan.

Naš tim je pobedu obezbedio posle 19. serije, Italiju je savladao 84:68 i nastavio uspešnu nisku Srbije u Evropskoj ligi mladih.

Naime, u duelima za medalje pravila su drugačija od takmičenja po grupama, u kojima se presek pravi posle svakih deset hitaca. U mečevima za odličja, kao i u grupi, strelac ima direktnog rivala u protivničkom timu, ali presek se pravi posle svakog hica. Takmičar sa boljim rezultatom svom timu donosi dva poena. Meč za medalju traje do 20 serija, a prekida se ranije ukoliko je pitanje pobednika rešeno.

Ovde treba podsetiti da je i na prethodnom finalnom turniru, koji je održan 2019, takođe u Budimpešti, Srbija bila treća.

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!