Site icon podunavlje.info

Uz 23 odbrane golmana Todorovića, lako do drugog trijumfa

SMEDEREVO, 1. oktobar 2022 – Posle prošlonedeljnog neuspeha u Crvenki, gde su izgubili sa 25:23, u trećem kolu prvenstva Super B lige rukometaši Smedereva su danas na svom parketu ostvarili drugu pobedu: Smederevo – Hercegovac 34:21 (20:6).

Zanimljivo je da su gosti iz Gajdobre prvi i jedini put poveli u drugom minutu – bilo je 0:1, a sve ostalo proteklo je u znaku izabranika Nenada Martića. Već u sledećem napadu atraktivnim pogotkom Marko Jokić (5 golova) je izjednačio, a onda je usledila lepršava i efikasna igra domaćih, u kojoj su prednjačili Milunović (4), Dušan Stojković (5)i Ristić (3).

Da gosti u prvom poluvremenu ostanu na samo 6 postignutih golova velike zasluge pripadaju najboljem akteru ovog meča golmanu Filipu Todoroviću, koji je imao 23 odbrane, od toga čak 15 u prvom delu susreta.

Potpunu dominaciju i ogromnu prednost od plus 15 (24:9 u 37. minutu) trener Martić je iskoristio da u vatru ubaci mlade snage. Tako su svi osim Janjuševića uspeli da se upišu u listu strelaca, za ubedljiv trijumf svog tima.

U narednom kolu Smederevci će biti gosti Kolubare u Lazarevcu.


Zbog akcije ženske rukometne reprezentacije Srbije ovog vikenda nisu igrane utakmice Super i Super B lige tako da će rukometašice Mladog radnika utakmicu trećeg kola igrati sledeće nedelje protiv Napretka u Kruševcu.

Foto: R.G.

Exit mobile version