Smederevci se iz Bogatića vraćaju bogatiji za još tri boda

BOGATIĆ, 1. oktobar 2022 – Za razliku od prethodna dva gostovanja u Bogatiću, kada su Smederevci ostali praznih šaka, ovoga puta vraćaju se sa celim plenom i tako su zadržali stopostotni učinak u prvih osam kola prvenstva: Mačva 1929 – Smederevo 1924 1:3 (0:1).

Do osme pobede u nizu fudbaleri Smedereva su stigli lakše nego što se očekivalo. Po kišovitom i vetrovitom vremenu, susret je počeo šansom Dimitrijevića, koji je propustio idealnu priliku da Smederevcima donese ranu prednost.

U 6. minutu, posle kornera koji je izveo mladi Nikola Jovanović, kod druge stative usamljeni Maksić sa lakoćom je pogodio mrežu rivala za prvu radost gostiju.

Šanse da udvostruče prednost potom nisu iskoristili Dimitrijević i Zličić, a do odlaska na odmor sa nekoliko prodora istakao se pomenuti mladi Jovanović.

Zbog drugog žutog kartona Puziću u 40. minutu Mačva je ostala s igračem manje, čime je olakšan posao gostima da u nastavku susreta zaigraju još bolje.

Nakon dve propuštene izgledne prilike, Zličić je u trećem pokušaju u 51. minutu bio uspešan; posle šuta Bojića sa dvadesetak metara iskoristio je loptu koju je odbio golman domaćih i udvostručio vođstvo.

Centarfor Smedereva Miloš Zličić ponovo se upisao u strelce u 80 minutu, ovoga puta na centaršut Ilića, čime je praktično bilo rešeno pitanje pobednika.

U samoj završnici, Tomić je uspeo da ublaži poraz domaćih, ali to nije pomutilo zasluženu radost Smederevaca.

U narednom kolu, iduće subote, na stadionu kraj Dunava je derbi – dolazi stari znanac iz superligaških dana, ekipa Borca 1926 iz Čačka. Smederevo, kako bi rečeno, ima osam pobeda u isto toliko odigranih kola, prvo je na tabeli, a Borac je drugi sa pet bodova manje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!