Aleksandar Žikić na tribini „Horizonti slobode – iskustvo rokenrola“

SMEDEREVO, 27. septembar 2022 – Aleksandar Žikić, rok novinar, rok muzičar i pisac govoriće ovog utorka u smederevskom Centru za kulturu na tribini „Horizonti slobode – iskustvo rokenrola“. Program počinje u 19 sati u Koncertnoj dvorani, a ulaz je slobodan.

Kako su doživlјaj slobode i odnos prema problemu slobode dolazili do izražaja u rok kulturi i u stvaralaštvu rokenrol autora, u kojim vidovima se pokazivala neodvojivost rokenrola i ideje slobode, čuće se tokom susreta sa Žikićem koji je svakako nezaobilazna ličnost na polјu afirmacije rok kulture i negovanju rokenrola na našim prostorima,

Duhovno traganje, bunt, predstave o slobodumnijem i bolјem svetu, težnja ka ekstazi, problem integriteta, subverzivnost, tretman rokenrola u društvu današnjice, uz ilustrativne osvrte na dela autora koji su ostavili trajan pečat, neke su od oblasti u koje će odvesti tematizacija uzajamne pripadnosti pitanja o slobodi i rokenrola.

Aleksandar Žikić potpisuje više od hilјadu tekstova u većini relevantnih jugoslovenskih i srpskih listova, uglavnom iz oblasti rokenrola i pop kulture. Autor je drama „Elvira je kul!“, „Overdouz“ i „Ples aveti“ i knjiga „Fatalni ringišpil – Hronika beogradskog rokenrola“, „Whisky: Vatra iz vode“, „Mesto u mećavi – priča o Milanu Mladenoviću“.

Član je grupe S.T.R.A.H. sa kojom je snimio EP „Mesec“ i album KVOG, a član je i progresivnog amerikana benda The LVC

Razgovor vodi Marko Cvetković, urednik obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!