Site icon podunavlje.info

Uspešan vikend i žetva medalja orijentiraca Čelika na Rajcu

SMEDEREVO, 26. septembar 2022 – Ove, kao i prethodnih godina, u organizaciji PSK Pobeda iz Beograda, održana je trka za Orijentiring ligu Srbije, kao redovno 20. kolo, a u okviru Dana čistih planina, na Rajcu. Na startu su se pojavila 133 učesnika iz 13 klubova Srbije, a PSK Čelik je predstavljalo 35 takmičara. Oni su na ovom nadmetanju su bili rame uz rame domaćinu, Pobedi:  osvojili su  15 medalјa: 6 zlatnih, 7 srebrnih i dve bronzane.

U klubu se najviše raduju medalјama najmlađih, a zlatne medalјe kod najmlađih osvojili su Anka Ranković u kategoriji Ž12, Ilija Milutinović u M14 i Milica Vasilјević u kategoriji 16. Pored ovih zlatnih, medalјama od najmlađih takmičara okitili su se:Marta Trajković i Sofija Nikolić srebrnim medalјama. Nisku čelikovih zlatnih odličja dopunili su Saša Nikolić u seniorskoj konkurenciji 21A, Nataša Vasojeviću ženskoj u kategoriji Ž21A, kao i Branko Grujić. Nosioci srebrnih medalјe još su: Darinka Radenković, Bilјana Aranđelović, Bilјana Grujić, Dejan Ranković i Danijel Mitrović. Bronzane medalјe osvojili su Jovan Mirković i Dragan Pavlović.

Na ovom takmičenju Čelik je bio najuspešniji i smanjio je bodovni zaostatak za vodećom Pobedom.

U organizaciji PSK Pobeda iz Beograda održano je i osmo kolo lige Srbije u planinarskoj orijentaciji, takođe, na Rajcu.  Na tom takmičenju je učestvovalo 9 klubova iz Srbije, koje su predstavlјale 41 ekipa, među kojima je bilo 10 PSK Čelik Smederevo . Među najvrednijim rezultatima su tijumfi Čelikovih pionirki, koje su odnele dvostruku pobedu, u konkurenciji 10 ekipa osvojile su prvo i drugo mesto. Zlatne medalјe osvojila je ekipa koju su činile Milica Vasilјević, Sofija Nikolić i Anka Ranković, dok su srebrnu osvojile Marta Trajković, Mina Vučković i Jana Mijatović.  Zlatnu medalјu osvojila je Čelikova juniorska ekipa u sastavu: Nemanja Vasilјević, Lazar Milutinović i Nikola Tasić. Zlatnu medalјu uzela je i ekipa Čelikovih seniorki: Nataša Vasojević, Darinka Radenković i Marija trajković. Čelik je tradicionalno, osvojio i zlatnu medalјu u konkurenciji veterana, a ekipa je ovog puta bila u nešto izmenjenom sastavu, činil su jeDragan Tasić, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić.  Čelikovi seniori su ovog puta trećeplasirani, iza dve ekipe Pobede koje su bile na prva dva mesta. Čelikova ekipa, osvajači bronzane medalјe nastupila je u sastavu: Saša Nikolić, Dejan Ranković i Dušan Jovanović.  Čelikove veteranke, su morale da se zadovolјie srebrnom medalјom, jer je od njih ovog puta bila bolјa ekipa Spartaka iz Subotice. Ekipa je nastupila u standarnom sastavu: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić.

Nakon osam održanih kola, Čelik je i dalјe ubedlјivo na prvoj poziciji lige Srbije. Sledeće kolo biće održano na Avali, kaoo noćno takmičenje, koje uvek izaziva veliko interesovanje i uzbuđenje.

Već predstojećeg vikenda reprezentacija Srbije u planinarskoj orijentaciji učestvuje na Balkanskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji. U reprezentaciji Srbije učestvovaće i 12 članova Čelika. U klubu se nadaju da će imati uspešne nastupe i da će odbraniti titulu prvaka Balkana koja je osvojena prošle godine u Crnoj gori. Bila bi im to treća uzastopna titula za Srbiju.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

 

Exit mobile version