Smederevskim veteranima tri zlata na Balkanijadi u Solunu

26. septembar 2022 – Na upravo završenom 31. Prvenstvu Balkana u atletici za veterane, koje je održano u Solunu, u konkurenciji takmičara iz 17 zemalja, među reprezentativcima Srbije bilo je i pet članova AK Smederevo, a u svojim disciplinama zlatne medalje osvojili su Marko Jevtić i Verica Disić. Jevtić je u kategoriji M40 ubedljivo trijumfovao u trkama na 110 i 400 metara s preponama, dok je Disićeva, u kategoriji W65, pobedila u trci na 400 metara.

Iza Marka Jevtića je više nego uspešna sezona. Na Svetskom prvenstvu u finskom Tampereu u kategoriji m40 u trci na 110 metara s preponama osvojio je šesto mesto i sa 18,01 postavio je novi državni rekord. Na Evropskom prvenstvu, u disciplini 60 metara s preponama, u istoj kategoriji bio četvrti.

Ovaj veliki atletski entuzijasta nedavno se okitio zlatom i na Otvorenom prvenstvu Mađarske u trci na 400 metara, a pobedio je i na više kros trka u Srbiji. Koliki je zaljubljenik u ovaj sport može da kaže i to što pored gotovo svakodnevnih treninga u Smederevskoj tvrđavi bar jednom nedeljno ode do Marakane, gde dodatno radi sa Mirjanom Stojanović, trenerom AK Crvena zvezda i seniorske reprezentacije Srbije, od koje je, kako kaže, mnogo naučio.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!