Odbojkašice Takova pobednice turnira Trofej Smederevske jeseni 2022

SMEDEREVO, 24. septembar 2022 – Ženski odbojkaški klub Smederevo je po šesti put organizovao turnir Trofej smederevska jesen. Na ovogodišnjem su učestvovale četiri ekipe, Takovo, Crvena zvezda, Roda i domaćin Smederevo, a pobednički pehar pripao je odbojkašicama iz Gornjeg Milanovca, koje su imale sve tri pobede.

Drugo mesto osvojile su devojke Crvene zvezde, koje su imale dva trijumfa, sa timom sastavljenim uglavnom od kadetkinja, koje su bile i prvakinje države u svojoj kategoriji, uz nekoliko juniorki

Pehar za treće mesto pripao je odbojkašice beogradske Rode, sa jednom pobedom i to protiv domaćeg Smedereva sa 2:1.

Prošlogodišnji pobednik, domaćin ovog turnira, ekipa Smedereva, sa sva tri poraza od 2:1, nije bila ni miljenik sreće. Protiv p0rvoplasiranog Takova Smederevke su, predvođene kapitenom Nevenom Stefanović i najboljom poenterkom Minjom Tasić, prvi set rešile u svoju korist sa 25:15. U drugom su, pri vođstvu od 24:21, imale tri meč lopte, ali su dozvolile rivalkama da na razliku, sa 28:26 izjednače. U trećem, odlučujućem setu opet je bilo tesno, 15:13, a tako je bilo i u preostala dva meča.

Za najbolju odbojkašica proglašena je Anica Grujičić, najboljeg libera pripao je Tamari Stupar iz Crvene zvezde, a najbolji tehničar je kapiten Rode Anja Milošević.

Medalje i pehare ispred lokalne samouprave, koja je uz nekoliko sponzora bila pokrovitelj ovog turnira, predao je Saša Branežac, u Gradskom veću zadužen za sport i omladinu.

Za odličnu organizaciju stigle su pohvale domaćinu od sva tri gosta, a prava je šteta što ovu svojevrsnu reviju ženske odbojke nije pratilo više gledalaca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!