Jovan Krneta za jaču odbranu smederevskog srpskoligaša

SMEDEREVO, 24. septembar 2022 – Uoči sutrašnjeg komšijskog derbija sa Mladim radnikom, fudbaleri Smedereva imaju još jedno pojačanje. Na stadionu kraj Dunava sutra bi prvi put mogao da se predstavi novajlija Jovan Krneta (30), koji je za Smederevce potpisao poslednjeg dana prelaznog roka. Njegov sertifikat je stigao tako da ima pravo nastupa u susretu sa Požarevljanima.

– Po preporuci bivšeg saigrača iz Inđije i dugogodišnjeg prijatelja Nikole Dimitrijevića, stupio sam u kontakt sa sportskim direktorom Predragom Sikimićem i brzo postigao dogovor. Došao sam da pomognem kako bi se Smederevo vratilo tamo gde mu i, po svim kriterijumima, pripada mesto. Verujem da ću svojim iskustvom dati doprinos za ostvarenje tog cilja. Učiniću sve da eventualni debi protiv Požarevljana obeležimo pobedom – kaže Jovan Krneta.

Iskusni štoper ponikao je kao pionir u Partizanu, ali je veoma brzo postao đak crveno-bele škole, da bi posle pozajmice Sopotu, u to vreme Zvezdine filijale, debitovao i za prvi tim aktuelnog šampiona Srbije. Usledila je selidba u kragujevački Radnički 1923, a onda i internacionalna karijera. Prvo je bio u Ukrajini, gde je bio tri godine, potom u Azerbejdžanu, onda  godinu i po u Grčkoj, da bi se ponovo vratio u Azerbejdžan. U domaći fudbal vratio se u ekipi Inđije, odatle je otišao u Rudar iz Pljevalja, odakle je i došao u Smederevo.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!