Site icon podunavlje.info

Nakon vođstva na poluvremenu, novi remi smederevskih futsalera

SMEDEREVO, 23. septembar 2022 – Posle nerešenog rezultata na Banjici, gde je bilo 5:5, Smederevci su na svom parketu, u meču četvrtog kola Prvenstva Druge futsal lige, iako su na poluvremenu imali prednost, upisali još jedan remi: Smederevo – Vinter sport 2:2 (2:0).

Protiv veoma dobrih Nišlija, smederevski futsaleri su poveli u 5. minutu kada je, na proigravanje Nikolića,  Živanović smestio loptu pod prečku.

Goste to nije pokolebalo, nastavili su ofanzivno, a pokušaje Stevanovića i dva puta Radenkovića osujetio je sigurni Knežević.

Domaći su uzvratili preko Adamovića koga je da postigne pogodak sprečio gostrujući čuvar mreže. Već u narednom, 16. minutu, na pas Filipovića, Adamović se ispravio i duplirao vođstvo.

Do odlaska na odmor rezultat nije menjan iako je Stefanović dva puta pokušao da smanji prednost domaćina, da nadmudri do tada nesavladivog Kneževića.

U jako tempu počeo  i nastavak. Nakon jedne kontre, usamljeni Nikolić nije uspeo da savlada golmana gostiju i tako možda reši pitanje pobednika.

Usledio je period nadmoćnije igre Nišlija, da bi posle neiskorišćenog zicera u sledećem 29. minutu Stojković promenio pravac jedne lopte i tako prevario Kneževića.

Imali su potom učenici Veljka Spasojevića prilike preko Simeunovića i Jeftića da povećaju vođstvo, ali su i gosti opasno pretili. Tako je jednu neopreznost Lekića iskoristio Petrović, izbio sam pred gol i pogodio suprotan ugao za konačan rezultat – 2:2.

Foto: R.G.

 

 

 

Exit mobile version