Site icon podunavlje.info

Budućnost kažnjena zbog incidenta na utakmici sa Smederevom

23. septembar 2022 – Zbog incidenta, koji se dogodio u 60. minutu prvenstvene utakmice u Arilju između domaće i ekipe FK Smederevo 1924, FK Budućnost je kažnjena sa dve utakmice zabrane igranja na svom terenu, obavezana nadoknadi štetu koja je naneta automobilu sudije tog meča Viktoru Marinkoviću, a susret je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Smederevo.

Ovo je, u najkraćem, jučerašnja odluka komesara za takmičenje i disciplinskog sudije Srpske lige Zapad, koja je usledila zbog, kako se navodi, slabe organizacije utakmice 17.92022, a danas je dostavljena zainteresovanim stranama.

Dakle, FK Budućnost iz Arilja neće moći da igra na svom stadionu naredna dva meča, nego će to morati da bude na nekom najmanje 30 kilometara udaljenom od Arilja. Automobilu sudije Marinkovića je izgrebano desno krilo na službenom parkingu stadiona FK Budućnost, zbog čega će ovaj klub morati da plati popravku auta po ispostavljenom računu. Na kraju, navodi se da će utakmica, na osnovu člana 48 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Smedereva. U trenutku prekida, podsećamo, Smederevo je vodilo sa 3:1.

U obrazloženju odluke detaljno je opisan sam incident, kada je, kako se navodi, „u ograđeni deo terena za igru preskočilo NN lice, odnosno upisni redar sa spiska redarske službe bez obeležja“. On je, stoje dalje u odluci, tom prilikom rukama sklonio gostujućeg igrača broj 18 Vladimira Ilića, a nakon toga desnom rukom u predelu brade uhvatio gostujuće igrača broj 22 Filipa Maksića, posle čega je sudija prekinuo utakmicu, da bi potom svi prisutni akteri utakmice, uz prisustvo pripadnika Policijske uprave Arilje bezbedno napustili teren bez daljih incidenata.

Prilikom izricanja visine kazne, kako se obrazlaže, uzete su u obzir sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, kao i činjenica da je za organizaciju utakmice odgovoran klub domaćin a Budućnost protiv ove odluke može da se žali u roku d 48 sati od prijema.

 

Exit mobile version