Zbog pretnji upućenih advokatici zadržavanje, pritvor i optužni predlog

SMEDEREVO 21. septembar 2022 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je Osnovnom sudu u Smederevu podnelo optužni predlog protiv S.M. (rođen 1951. godine) iz Smedereva zbog postojanja opravdane sumnje da je na štetu advokatice S.M. iz Smedereva učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, objavljeno je danas na zvaničnoj internet prezentaciji OJT Smederevo.

Optuženom se na teret stavlja da je dana 25.08.2022. godine u blizini zgrade suda, odmah nakon završenog ročišta, advokatu suprotne strane uputio reči pretnje i time ugrozio njenu sigurnost, zbog čega mu je istog dana, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu i određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, a potom i pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti da će na slobodi ometati postupak i uticati na oštećenu i svedoke, ili učiniti krivično delo kojim preti.

U optužnom aktu predloženo je da sud okrivljenom izrekne i meru bezbednosti zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom u trajanju od tri godine.

Foto/ilustracija: podunavljeinfo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!