Lačni Franc u Smederevu u okviru oproštajne turneje „Veliki finale“

21. septembar 2022 – Legendarni slovenački i ex-jugoslovenski bend Lačni Franz, nakon 43 godine postojanja i rada, oprašta se od fanova turnejom u okviru koje će, posle Kopra, Rijeke, Novog Sada, a pre Beograda, nastupiti u Smederevu 30. septembra. Dan kasnije koncert je u beogradskom Domu omladine, a završnica je u decembru kada imaju zakazane nastupe u Londonu i Dablinu, jer od 1.1.2023. Lačni Franc, prema rečima osnivača i frontmena ovog kultnog sastava Zorana Predina, zvanično prestati da postoji.

“Došlo je vreme da se oprostimo na način koji naš brend i bend zaslužuju. Ove se jeseni serijom koncerata u regiji pod zajedničkim nazivom ’Veliki finale’ opraštamo od svoje publike. Program koncerta izbor je pesama sa svih naših albuma. U 43 godine karijere benda objavili smo 13 studijskih albuma, dva živa albuma i četiri kompilacije. Odsvirali smo više 2000 koncerata. Od 1. 1. 2023. Lačni Franz odlazi u povijest“, stoji u saopštenju koje potpisuje vođa benda Zoran Predin.

„Lačni Franz su u ono razbarušeno vreme novog talasa bili grupa koju su voleli zahtevniji. Njihove pesme su tražile izgrađen stav i uključen mozak Zoran Predin je i od kritike i od kolega bio prepoznat kao jedan od najznačajnih jugoslovenskih rok pesnika. Neka vrsta novotalasnog Arsena Dedića. Zbog tih pesama su pravi fanovi Lačnog Franza savladavali prepreku slovenačkog jezika. Jer vredelo je saznati šta se dešava unutar tema ‘Ne mi dihat za ovratnik’, ‘Naj ti poljub nariše ustnice’, ‘Jebiveter’, ‘Čekaj me’, ‘Na svoji strani’ i večnog ‘Praslovan’”, rekao je rok novinar Petar Janjatović.

Od 2014. godine Lačni Franz nastupa u podmlađenoj postavi, koju čine, uz neizostavnog Zorana Predina, Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Tine Čas (gitara). 

Ovdašnja publika će tako imati poslednju priliku da ih vidi i sluša na koncertu u Smederevu biće u Velikoj dvorani Centra za kulturu sa početkom u 20 sati, a cena ulaznice je 700 dinara.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!