Nagrade i priznanja 36. Oktobarskog salona u Kovinu

KOVIN, 19. septembar 2022 – Komisija, koju su činili prof. Mirjana Šimunovački Šunjevarić, Mirolјub Filipović Filimir, likovni umetnik i prof. dr Nikola Šuica, istoričar umetnosti, pregledala je više od  160 prispelih likovnih dela na konkurs za 36. Oktobarski salon, što je najveći broj u poslednjih pet godina. Sva dela su uvrštena u postavku salona, a određena je po jedna nagrada za svaku od četiri kategorije, kao i više priznanja:

Slikarstvo: Nagrada – Milenko Mihajlović, i pohvale: Dragan Zdravković, Zdravko Vučinić, Vesna Galјak, Dragan Bartula, Jagoda Živadinović i Zvonimir Lalić.

Nagrada za skulpturu – Lena Jovanović, pohvale: Jelena Lazarević, Momčilo Janković, Vukašin Rajković, Nikola Marković i Julijana Protić.

Nagrada u kategoriji grafika i crtež: Radomir Đurić, pohvale: Sanja Brezičanin, Dušan Đokić, Tatjana Ratković Bosnić, Nela Stevanović i Suzana Vučković.

U kategoriji fotografije i proširenih medija nagrada – Ljubomir Kojić, a pohvale: Silvija Kovjenić, Andrej Isaković, Mina Petrović i el gvojos (Želimir Gvojić).

Posebnu pohvalu dobija Violeta Marković za kaligrafiju, a priznanje je i za delo ikonopisa Ane Nišavić.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!