Uredba o subvencionisanju nabavki zaštitnih ramova za traktore

18. septembar 2022 – Vlada Srbije usvojila je protekle nedelje uredbu kojom je predviđeno subvencionisanje dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor. Isplaćivaće se do 27.000 dinara za ramove i još 7.000 dinara za ispitivanje prepravke traktora.

U Uredbi objavljenoj u Službenom glasniku navodi se da pravo na subvenciju imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, pod uslovom da su vlasnici ili korisnici registrovanih traktora.

U Srbiji je, prema podacima koje je krajem januara ove godine saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, registrovano 203.000 traktora. Prema istom izvoru, u periodu od 2016. do 2020. godine, u našoj zemlji poginula su 144 vozača ili putnika traktora, dok je blizu 2.000 osoba povređeno u saobraćajnim nezgodama sa učešćem traktora. Poginuli u saobraćajnim nezgodama sa učešćem traktora čine oko sedam odsto svih poginulih osoba u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, a godišnje se u proseku dogodi oko 518 udesa u kojima je jedan od učesnika bio traktor, navedeno je tada.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!