Rukometaši Smedereva u startovali pobedom protiv debitanta

SMEDEREVO, 17. septembar 2022 – Na otvaranju rukometne sezone u Super B ligi Smederevci su opravdali ulogu favorita i ostvarili pobedu nad beogradskom ekipom, kojoj je ovo prvo učešće u tom rangu; Smederevo – Lavovi 34:31 (18:13).

Sa povratnicima, Markom Jokićem (4 gola) i njegovim imenjakom Ristićem (5) i pridošlicom iz kostolačkog Rudara Igorom Nedeljkovim (1), koji je i otvorio goleadu, izabranici trenera Nenada Martića od početka utakmice su imali prednost.

Uz nekoliko atraktivnih pogodaka kapitena i najboljeg aktera meča Nemanje Marjanovića (7) domaći su permanentno imali rezultatski plus od 5 golova viška i tako otišli na odmor.

Iz prvog poluvremena vredan pomena je i spektakularan pogodak čuvare mreže Smedereva Aleksandra Martića, koji je u 18 minutu, uz ovacije sa tribina, od svog gola pogodio drugi, istrčalog kolege Danijela Vasića, za vođstvo od 11:6, nakon čega je gostujući trener uzeo tajm aut.

Sve do same završnice domaći su imali sigurno vođstvo, a onda su se Beograđani, predvođeni nezadrživim Nemanjom Podračićem (16), koji je postigao više od polovine golova za svoj tim, približili na samo dva gola zaostatka – 33:31. Ipak, Ristić je potom pogodio mrežu gostiju i tako otklonio svaku dilemu oko pobednika.

U drugom kolu prvenstva Super B lige grupa Centra, Smederevo naredne nedelje gostuje ekipi Crvenke.


Ove subote startovale su i devojke. U prvom kolu Super B lige za žene radinački Mladi radnik je u Rumi igrao protiv Srema iz Sremske Mitrovice. Domaćerukometašice su pobedile sa 26:25 (16:11), a o tome kako je meč tekao najbolje govori podatak da je za igračicu utakmice proglašena golmanka Srema, koja je na kraju meča praktično spasila svoje ekipu i odbranama joj donelaj početne bodove.

Radinčanke će u petak, u drugom kolu, u Smederevu ugostiti ekipu Topličanina.

Foto: R.G.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!