Objavljen novi javni poziv preduzećima Fonda za inovacionu delatnost

15. septembar 2022 – Od danas, 15. septembra, do 15. novembra 2022. godine traje novi javni poziv inovativnim preduzećima i timovima za dodelu bespovratnih sredstava kroz programe finansiranja Fonda za inovacionu delatnost. Sredstva u visini od 3,2 miliona evra zajednički kroz IPA projekat obezbeđuju Republika Srbija i Evropska unija.

U zavisnosti od programa, Fond dodeljuje od 80.000 do 300.000 evra po pojedinačnom projektu, a preduzeća su za implemenatciju projekta u obavezi da obezbede i deo sredstava iz drugih privatnih izvora. Na taj način, Fond zajedno sa preduzećima učestvuje u istraživanjima i razvoju inovativnih rešenja, koja posledično imaju pozitivan uticaj na nacionalnu privredu.

Finansijski podsticaj za transformaciju inovativnih ideja u održive projekte Fond u trećem ciklusu prijavljivanja obezbeđuje kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Sa jasno definisanim kriterijumima, programi su namenjeni za razvoj novih proizvoda, usluga ili tehnologija koji imaju snažan inovativni potencijal za kojima postoji potreba na tržištu.

Projektne prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije i svih industrijskih sektora podnose se putem portala, a neophodna dokumenatcija za prijavu i detaljne informacije o javnom pozivu nalazi se na internet prezentaciji Fonda.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!