Site icon podunavlje.info

Mlada reprezentacija Srbije u futsalu gostovala u Smederevu

SMEDEREVO, 15. septembar 2022 – Posle Požarevca, gde su obavili pripreme, mladi reprezentativci Srbije do 19 godina danas su, pre rastanka, odigrali i utakmicu u Smederevu. Domaćin, KMF Smederevo, bio je uspešniji, pobedio je sa 4:3 (4:1).

Iskusniji prvotimci drugoligaša iz Smedereva bolje su ušli u meč i već u drugom minutu precizan je bio Adamović i doveo svoj tim u prednost. Nedugo potom, Janković je pogodio mrežu reprezentacije na proigravanje Filipovića, a u sledećem minutu, na povratnu Mihajla Jeremića, Filipović je postigao i treći pogodak za Smederevce.

Pokušao je potom Stojanović da savlada dobro postavljenog golmana domaćina Dičića, a onda pogrešio i dozvolio Adamoviću da, nakon degažmana Dičića, poveća vođstvo na 4:0.

Finiš prvog dela susreta pripao je izabranicima selektora marka Gavrilovića, najpre je Đukić snažno šutirao, Dičić loptu odbio, a šansu propustio Stošić. Uspeo je Vujović da snažnim udarcem smanji prednost domaćina. Novi pokušaj da ublaži prednost Smederevaca imao je Đukić, ali šansu nije iskoristio.

Znatno bolje izdanje mladih reprezentativaca viđeno je u nastavku utakmice. Ponovo je dva puta Đukić bio neprecizan, Rakić je pogodio stativu, Vujović nije iskoristio situaciju jedan na jedan, a Petković je uzdrmao okvir gola Smedereva, kao i Adamović na drugoj strani terena.

Iz trećeg pokušaja u 29. minutu Đukić je uspeo da pogodi rašlje i smanji vođstvo domaćih, da bi potom Pajković, posle stative, u samoj završnici, bukvalno u poslednjim sekundama meča, pogodio mrežu domaćih i učinio poraz reprezentacije podnošljivijim.

Foto: R.G.

 

 

 

Exit mobile version