Site icon podunavlje.info

Prvi trijumf futsalera u novom šampionatu, pobeđena ekipa Jastrepca

SMEDEREVO, 11. septembar 2022 – Posle neuspeha u duelu sa zrenjaninskim SAS-om na startu novog prvenstva Druge futsal lige Srbije, u znatno boljem izdanju Smederevci su se predstavili na svom parketu; KMF Smederevo – Jastrebac 6:2 (3:1).

Na samo početku susreta spretni Živanović je iz okreta pogodio, a već u petom minutu, na pas Prvulovića, Filipović je udvostručio vođstvo Smederevaca.

Još jednom je Živanović, na povratnu loptu Lekića, bio precizan i domaći su poveli sa 3:0, da bi 10. minutu gosti postigli svoj prvi gol na meču preko Valjarevića.

Valjarević je i na samom startu drugog poluvremena pogodio prečku, potom su se ređale šanse na obe strane, ali su golmani, naročito Knežević, bili na visini zadatka.

Na opšte iznenađenje Lekić se u 31 minutu upustio u verbalni konflikt sa svojim saigračem, zbog čega je dobio najpre žuti, a odmah potom i crveni karton. Ta dva minuta sa igračem više ekipa iz Blaca nije uspela da savlada odličnog Kneževića, imali su samo jednu pogođenu stativu. U jednoj od retkih kontri domaćih, dok su bili sa igračem manje, Uroš Nikolić je nadmudrio Vuletića, zaobišao golmana Ćirkovića i golom praktično prelomio utakmicu

Samo što je domaćin ponovo bio kompletan iz penala Valjarević je uspeo da smanji prednost domaćina. Novim pogocima Simenunovića i još jednom Nikolića, uz u neiskorišćen kazneni udarac, Smederevci su ipak overili trijumf.

Foto: R.G.

Exit mobile version