Smederevci nastavili pobedničku seriju i u meču sa ekipom Rađevca

SMEDEREVO, 10. septembar 2022 – Fudbaleri Smedereva su danas na stadionu kraj Stare železare stigli do, moglo bi se reći – očekivane pete pobede u nizu zahvaljujući dobroj realizaciji u prvom poluvremenu: Smederevo 1924 – Rađevac 2:0 (2:0).

Na samom početku utakmice sa ivice kaznenog prostora gostujućem golmanu pripretio je Jordan Jovanović. Nedugo potom Kojić je izbegao ofsajd zamku smederevske odbrane, ali ga je sustigao Maksić i otklonio opasnost.

Kolosalna prilika za goste ukazala se u 20. minutu, posle greške odbrane domaćih, ponovo usamljenom Kojiću, ali je loptu posle njegovog udarca golman Jović sjajnom intervencijom izbacio u korner.

Inicijativu domaćina koja je zatim usledila krunisao je u 26. minutu Nikola Dimitrijević, pošto je nakon solo akcije prizemnim šutem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji desni ugao gola Rađevca.

Mogao je odmah potom Zličić glavom da bira gde će da smestiti loptu, ali je promašio gol gostiju. Njegovu grešku, sa iste pozicije, ispravio je posle kornera Bojića raspoloženi Dimitrijević. On je preciznim udarcem glavom pogodio malu mrežu gostiju u suprotnom uglu i udvostručio prednost Smedereva.

Do odlaska na odmor, vredan spomen je još jedan detalj, kada je, nakon solo akcije, snažnim šutem sa distance Blagojević prebacio okvir gola gostiju.

Na početku nastavka i Bojić je bio u prilici da pogodi za povećanje vođstva Smederevaca, a imali su potom pokušaje i Nikola Jovanović i ponovo Dimitrijević. S duge strane, u dva navrata opet je po gol domaćih bio opasan Kojić. U nameri ga je sprečio čuvar mreže Smedereva, ovoga puta, kako je ranije spomenuto, bio je to Jović, koji je na golu odmenio prehlađenog Kaličanina.

Imali su domaći još prilika da uvećaju prednost preko Redžića, Jordana Ivanovića i Filpovića, ali se rezultat do kraja susreta nije menjao. Ipak, i ovo je bilo dovoljno za veliku radost pristalica Smedereva, ali i izabranika Save Šašića, posle meča u svlačionici.

Smederevci su se sada osamili na vrhu tabele, jedina su ekipa koja ima stopostotan učinak u pet kola i svih 15 bodova, tri više od drugoplasiranog čačanskog Borca.

U narednom kolu Smederevo ide u Arilje gde mu je domaćin Budućnost.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!