Site icon podunavlje.info

Žuti meteo alarm tokom čitavog vikenda – lokalne kiše i pljuskovi

9. septembar 2022 – Prema prognozi Republičkog hidro meteorološkog zavoda, od danas, petka, do nedelje, u Srbiji se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.  Naoblačenje, koje stiže sa severa i zapada zemlje, od sredine dana proširiće se i na ostale krajeve.

Najniža temperatura biće od 13 do 19 stepeni, a najviša od 26 na zapadu do 31 stepen, ali samo na jugoistoku Srbije.

Meteo alarm je u žutom, a to, prema tumačenju meteorologa znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku i treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima.

Tokom vikenda biće promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, a temperatura će biti u postepenom padu.

U subotu 10. septembra se očekuje manje padavina u odnosu na petak uz umeren i jak severozapadni vetar, dok će se u nedelju pljuskovi sa grmljavinom intenzivirati u krajevima južno od Save i Dunava.

Početkom naredne sedmice 12. i 13. septembra vetrovito, prestanak padavina uz delimično razvedravanje, promenljivo uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova.

U sredu i četvrtak osetno toplije, u sredu pretežno sunčano, a u četvrtak se očekuje novo postepeno naoblačenje, koje će od petka uslovljavati kišu i pad temperature.

 

Exit mobile version