Održana treća sednica novog saziva Skupštine opštine u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. septembar 2022 – Skupština opštine Smederevska Palanka sastala se danas po treći put u ovom sazivu. Otpočela je potvrđivanjem mandata novih odbornika, da bi nakon toga odbornici doneli Odluku o lokalnom ombudsmanu, kojom se ustanovlјuje ova institucija na području opštine Smederevska Palanka.

Lokalni ombudsman treba da u skladu sa zakonom kontroliše poštovanje prava građana, utvrđuje povrede učinjene aktima, radnjama ili nečinjenjem organa Opštinske uprave, kao i ustanova, preduzeća, organa i organizacija javnih službi – čiji je osnivač Opština, odnosno štiti pravo građana na lokalnu samoupravu.

Osim Odluke o izmenama i dopunama odluke o Opštinskoj upravi Opštine Smederevska Palanka, doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije za Smederevsku Palanku, a na osnovu razmotrenih prigovora korisnika prostora, u vezi sa granicom građevinskog područja, trase pojedinih saobraćajnica, položaja građevinske linije, pravila građenja, pre svega u vezi sa područjem obuhvata PDR Jezero Kudreč, PDR dela Banjskog područja Šuma Mikulјa, PDR Banje Palanački kiselјak, kao i PDR Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Smederevskoj Palanci.

Odbornici su informisani i o realizaciji budžeta Opštine Smederevska Palanka u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite, koje se finansiraju iz sredstava namenskog transfera za 2022. Godinu, a koje će biti utrošena za sprovođenje usluge socijalne zaštite – lični pratilac deteta.

Prema odluci odbornika, fiskulturna sala OŠ „Vuk Karadžić“ data je na korišćenje bez naknade Ustanovi Kulturni centar, s tim što će korisnik u obavezi da u ovom prostoru sprovodi aktivnosti u skladu sa postojećim ugovorom, van nastave fizičkog vaspitanja u ovoj školi.

Na sednici Skupštine opštine doneta je i odluka o finansiranju angažovanja nastavnika razredne nastave za obavlјanje obrazovno-vaspitnog rada u produženom boravku u osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Nikola Tesla“  u Goloboku i „Stanoje Glavaš“ u Glibovcu.

Informacija i foto (printscreen): palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!