Rotari klub uručio donacije u vrednosti od oko 90.000 dolara

SMEDEREVO, 6. septembar 2022 – Rotari klub lokalnim zajednicama Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane i Kovina uručio je danas donacije, a prva i najveća je Urgentno-prijemnom bloku u Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu, čija je vrednost oko 8 miliona dinara. U pitanju je 12 kreveta sa monitorima, četiri EKG uređaja sa 12 kanala, defibrilator, kao i krevet za reanimaciju, a zamenjena su i ulazna vrata u ovaj deo bolnice senzor vratima, okrečene prostorije, zamenjena stolarija…

– Mi pokrivamo znatan deo auto-puta, ima tu, na žalost, veliki broj saobraćajnih nesreća i zbog toga smo se dogovorili da donacija bude za Urgentni centar, koji trpi najveći pritisak, a i u doba korone prvi je gde pacijenti dolaze. Urgentni centar postoji 20 godina, a ovo je prvi put da je doživeo značajniju rekonstrukciju – kazao je dr Nenad Đorđević, direktor Opšte bolnice, zahvaljujući se na donaciji.

– Rotari klub Smederevo ima 23 člana različitih profesija, ali sa jednim istim ciljem – pomoći lokalnoj zajednici. Delujemo na ovaj način već godinama i činimo ovakve donacije, nadamo se da će tako biti i ubuduće – rekao je Ivan Janjušević, predsednik Kluba.

– Kao grad uvek podržavamo ovakve akcije i zahvalni smo Rotari klubu na donaciji. I mi, sa svoje strane, ulažemo značajna sredstva u unapređenje zdravstva u gradu, u toku je renoviranje ambulanti na Carini i u Mesnoj zajednici 25 maj, ali ovakve donacije mnogo znače da se na pravi nivo dovedu uslovi za rad u Opštoj bolnici – zahvaljujući na donaciji rekao je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Nakon bolnice, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, uručeni su M robotići i dronovi školama iz Velike Plane, Smederevske Palanke i Kovina. Svoje donacije uručili su Rotari klubovi Pančevo, „Mihajlo Pupin“, Veliko Gradište i Smederevo.

Posle toga, u objektu Bubamara Predškolske ustanove „Naša Radost“  Smederevo, uručena je donacija IKT opreme, koja se realizuje po GG RC Kragujevac. Danas uručenu opremu primalac donacije će koristiti za implementaciju novog programa „Godine uzleta” prema planu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Inače, ovo je Rotari klubu druga donacija IKT opreme objektima u Smederevu, a vrednost današnje je oko 4 hiljade dolara.

Kada se sve sabere, vrednost danas uručenih donacija Rotari klubova je oko 90.000 dolara

Skorašnji članci

error: Content is protected !!