Čelikovi orijentirci sa osam medalja najuspešniji i na terenima Drugovca

DRUGOVAC, 5. septembar 2022 – Članovi Planinarskog sportskog kluba Čelik nastavili su odbranu titule šampiona Srbije u planinarskoj orijentaciji, koja je u vlasništvu kluba prethodne četiri sezone. Ovoga puta učinili su to u Drugovcu, gde je, baš u organizaciji Čelika, održano takmičenje u okviru 6. kola lige Srbije. Bili su najuspešniji sa pet zlatnih, dve srebrne i jednom bronzanom medalјom.

Na takmičenju je učestvovala 41 ekipa iz 12 klubova, a Čelik je predstavljalo 10 ekipa. Pored onih koje su se borile za plasman u ligi, na takmičenju su učestvovali i  rekreativci, koje su želele da se oprobaju u ovom sportu, ali i da provedu lep dan u prirodi. U ovom delu najbrojniji su bili učenici potencijalni članovi Čelika.

U seniorskoj kategoriji pobedila je prva ekipa Mosora iz Niša, drugoplasirana je Magic map, a treća druga ekipa Tornika. U ženskoj seniorskoj konkurenciji dvostruki izlazak na postolјe predstavnica Čelika. Pobedila je prva ekipa Čelika u sastavu: Bilјana Aranđelović, Nataša Vasojević i Darinka Radenković, drug je bila tim Javorka iz Paraćina, a trećeplasirana druga ekipa Čelika.

Kod pionirki, još jedna pobeda ekipa Čelika. Učinile su to: Marta Trajković, Anka Ranković i Mina Vučković. Drugoplasirana i trećeplasirana bile su ekipe Pobede. Kod pionira trijumfovala je ekipa Pobede, drugoplasirana je bila ekipa Čelika, a trećeplasirana Spartaka iz Subotice.

I kod juniorki najuspešnije su bile takmičarke Čelika koja je nastupala u sastavu: Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Lana Ivković. Druga je bila Jasenica iz Smederevske palanke, trećeplasirana ekipa Pobede iz Beograda. U Juniorskoj kategoriji, pobedila je ekipa Tornika iz Čajetine.

Čelik je zadržao primat i u veteranskim kategorijama pobedama u ženskoj i muškoj konkurenciji. U ženskoj je slavila ekipa Čelika u sastavu: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujići Danijela Jeremić. Drugoplasirana je bila druga ekipa Čelika, a treća Vukana iz Požarevca.  Veterani Čelika su bili njabolji, a sastav su činili: Nebojša Milovanović, Dragutin Jeremić i Dušan Jovanović. Drugoplasirana je bila ekipa Jasenice, a treća ekipa Javorka iz Paraćina.

Ovim nastupom Čelik je povećao bodovni saldo  i rentu odnosu na konkurente u borbi za titulu. Do kraja takmičenјa ostalo je još četiri kola.

Sledeće, sedmo kolo Lige Srbije u planinarskoj  orijentaciji, biće održano 10. septembra u okolini Subotice.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!