Smederevcima pripao lokalni derbi – i liderska pozicija na tabeli

MIHAJLOVAC, 4. septembar 2022 – Pred više od hiljadu gledalaca u Mihajlovcu, fudbaleri Smedereva su upisali četvrtu uzastopnu pobedu i tako se, sa četiri trijumfa u četiri kola novog prvenstva, osamili na vrhu tabele: OFK Mihajlovac – Smederevo 1924 1:4 (1:1).

Susret je počeo obostrano otvorenom, bespoštednom borbom, a gosti su u 11. minutu prvi pripretili. U prazan prostor utrčao je Stojković, odigrao nesebično povratnu loptu do Zličića, ispred koga je u poslednjem trenutku intervenisao Andrija Lukić i sprečio najgore po Mihajlovčane.

Već u sledećem minutu, nakon kontre Bajčića kolosalnu priliku imao je Kuzmanović, čiji je šut sa 7-8 metara završio tik pored stative. Redžić je potom imao šansu, na odbijenu loptu natrčao Bojić i poslao je visoko iznad gola.

U 18. minutu, na pas Zličića, Stojković je iz drugog pokušaja uspeo da nadmudri Đorđevića i da majstorski pogodi mrežu rivala za radost gostiju.

Ređale su šanse na obe strane, a onda je u gužvi lopta pogodila u ruku Blagojevića, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran realizator je bio Matijević, nekadašnji igrač Smedereva, donevši izjednačenje svom sadašnjem timu.

Samo što je počeo nastavak srušen je Jordan Jovanović, pa je i Smederevo dobilo penal. Najstrožu kaznu u gol je pretvorio štoper Maksić.

Novu radost Smederevcima, u 55. minutu, doneo je Dimitrijević. On je sa ivice peterca, posle kornera Redžića, kod prve stative dočekao loptu i pogodio donji levi ugao nemoćnog Ćirića.

Mogli su nakon toga domaći da smanje rezultat, imali su za to dve prilike, ali kad oni to nisu uspeli u 75. minutu usledio je mat u tri poteza; na centaršut Markovića, Dimitrijević je kod druge stative odigrao povratnu, a Zličić sa ivice peterca, udarcem glavom, prosto je zakucao loptu u mrežu. Bio je to, ispostavilo se, konačan rezltat, za veliko slavlje izabranika trenera Save Šašića.

U narednom kolu Smederevo dočekuje ekipu Rađevca, a Mihajlovčani idu na noge Slogi iz Bajine Bašte.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!