Atletski miting Tvrđava 2022.

SMEDEREVO, 4. septembar 2022 – Udruženje paraplegičara Smederevo, u saradnji sa DSRI Smederevo, organizovalo je Republički atletski miting Trofej Tvrđava 2022. Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja se tradicionalno organizuje, u pojedinačnoj konkurenciji za osobe sa invaliditetom, učestvovalo je oko 40 sportista iz Beograda, Šapca, Paraćina i Smedereva.

Ovaj sportski skup, kome su logistiku pružili Gradska uprava i Atletski klub Smederevo, otvorio je Nemanja Ivošević, član Gradskog veća zadužen za sektor socijalne zaštite, pozdravio takmičare i poželeo im dobre rezultate.

Nadmetanje u bacačkim disciplinama, za takmičare koji bacaju iz atletske stolice i kolica, održano je kao četvoroboj u muškoj i ženskoj konkurenciji: vožnja kolica na 100 metara,  bacanje kugle – 3 kilograma za žene i 4 za muškarce, bacanje diska od jednog kilograma i bacanje koplja od 600 grama. Kvadriplegičari su se nadmetali i u bacanju čunja i bombe.

Najbolјim takmičarima u svim kategorijama dodelјene su medalјe, a organizatori su izrazili želјu da sportiste, u proširenom sastavu, ugoste i iduće godine.

Takmičenje je realizovano na atletskoj stazi u Smederevskoj tvrđavi u okviru aktivnosti na Programskom konkursu MRZBS Srbije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji za 2022. godinu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!