Site icon podunavlje.info

Smederevski odbojkaši pobedom u Kupu započeli novu sezonu

SMEDEREVO, 3. septembar 2022 – Sa potpuno istim timom kao u prošloj, bez ijednog novajlije, na početku sezone, u četvrtifinalu Kupa grupe Centar smederevski odbojkaši su večeras ostvarili pobedu: Smederevo Carina – Laki Star 3:1 (25: 19, 28:30, 25:23 i 25:22).

U odsustvu Dušana Kalinića, sa trenerom iz doskorašnjeg stručnog štaba reprezentacije Srbije, Smederevcem Goranom Blagojevićem, domaći su dobro otvorili meč i prvi set, ponajviše zahvaljujući kapitenu Petru Petroviću (15 poena), rešili u svoju korist.

Nije se predavao drugoligaš iz Beograda, bolje je ušao u drugu deonicu, poveo sa 7:1, da bi u samoj završnici, posle više preokreta, domaći imali tri set lopte. Ipak, gosti su, sa raspoloženim Milosavljevićem (16) i Dragovićem (14), uspeli da na razliku dobiju mali maraton i da izjednače.

U naredna dva seta na scenu su stupili dobrim servisima Đorđe Kovač (17), sa nekoliko „kuvanja“ Dušan Đorđević (12) i snažnim smečevima Senegalac Sila (23), koji je i stavio tačku na ovaj meč, pa su tako Smederevci izborili plasman dalje u Kupu.

Naredne subote sledi polufinalni susret u kome će smederevski odbojkaši ponovo biti domaćini, ugostiće ekipu Mladenovca.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version