Spiskovi Poreske uprave: Za porez duguju od 5 miliona do 34 milijarde

2. septembar 2022 – Poreska uprava objavila je spiskove najvećih dužnika među aktivnim preduzećima, firmama u stečaju, onima kojima je oduzet PIB, ali i preduzetnicima. Spiskovi su poduži, naravno da su na njima i firme i preduzetnici iz ovog kraja, najviše ih je iz Smedereva i Smederevske Palanke, ali ima ih i iz Kovina i Velike Plane.

Kod aktivnih preduzeća najveći dug se kreće oko milijardu dinara, kod onih sa oduzetim PIB-om oko pet milijardi, dok pravna lica u stečaju, što je i očekivano – beleže višestruko veća dugovanja. Na spisku preduzetnika – najvećih poreskih dužnika, Poreska uprava vodi tačno 3.354 vlasnika radnji, agencija… Među njima su i 32 preduzetnika iz Smedereva, po 6 iz Palanke i Kovina. Svi oni duguju bar pet miliona dinara, bez kamate.

Inače, na spisku najzaduženija je izvesna radnja za klanje stoke, obradu mesa i promet robe na veliko i malo iz Niša, sa dugom od 400 miliona dinara.

Na listi dužnika sa oduzetim poreskim brojem ukupno 351 firma, na listi stečajnih dužnika ukupno 560 preduzeća u stečaju – među kojima su i banke, fabrike, poslovni centri –  dok je aktivnih firmi sa poreskim dugom većim od 20 miliona dinara ukupno 311.

Na spisku najvećih dužnika u stečaju, kao i prošle godine, prednjače ugašene banke: Beobanka (34 milijarde dinara duga), Astra banka (21 milijarda dinara duga), Beogradska banka (18 milijardi dinara duga). Ovde se, na ovoj listi, što se ovog kraja tiče, pojavljuju takođe davno počivše firme, kao što su Poljoprivredni kombinat Godomin i Fagram iz Smedereva, pet nekadašnjih firmi sa imenom Goša u nazivu, ali i Palanka servis.

Ako vas zanimaju detalji, spiskove možete da pronađete OVDE:

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!