Jevtić prvi na 400 metara na Otvorenom prvenstvu Mađarske za veterane

SMEDEREVO, 29. avgust 2022 – Marko Jevtić, takmičar Atletskog kluba Smederevo, u kategoriji M40 u trci na 400 metara sa vremenom od 57.21 osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Mađarske za veterane koje je u nedelju održano u Budimpešti.

Naredno takmičenje koje očekuje Jevtića, kao i ostale veterane smederevskog kluba, jeste Balkansko prvenstvo u Solunu, gde će 22. septembra predstavljati Srbiju i Smederevo.

Nije ovo jedini uspeh smederevske atletike proteklog vikenda. Na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, koje je u subotu održano u Sremskoj Mitrovici, takmičari Atletskog kluba Smederevo Nikola i Đorđe Ribak osvojili su četiri medalje.

Kako bi uopšte bili učesnici ovog državnog prvenstva, potrebno je da se svojim rezultatom kvalifikuju u najboljih 16 atletičara u zemlji.
U disciplini bacanje kugle od 3 kilograma, u konkurenciji je bilo 12 takmičara, Nikola Ribak je bacio 11,10 metara, što mu je donelo srebrnu medalju, a Đorđe Ribak je sa 10,72 metra osvoji bronzanu medalju.

U disciplini bacanje vorteksa Đorđe Ribak je rezultatom 59,99 metara zaslužio zlatnu medalju, postavivši svoj lični rekord i tako postao prvak države u ovoj disciplini. Nikola Ribak je sa 55,82 metra osvojio bronzanu medalju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!