Održan četvrti Šalinački kup za najmlađe jedriličare

SMEDEREVO, 27. avgust 2022 – Jedriličarski klub Smederevo, uz podršku lokalne samouprave, organizovao je danas na Šalinačkom jezeru regatu u klasi Optimist za jedriličare/početnike (6+), a osim mališana iz ovog kluba na regatnom polju nadmetala su se i deca iz Jedriličarskog kluba Panonija iz Bele Crkve i Brodarskog kluba Metalac iz Smedereva.

Takmičenje je specifično po tome što se žrebom određuju učesnici za takmičenje u dva broda – “match race”, uz direktne eliminacije, u dve kategorije najmlađih jedriličara – apsolutni početnici, koji su ove godine počeli da jedre i grupi koju čine nešto starije “kolege”.

Filip Đorđević, sveukupni pobednik Kupa

Kod ovogodišnjih početnika, najuspešniji je bio Filip Đorđević (7) iz Brodarskog kluba Metalac, srebrnu medalju je osvojio Nikola Stevanović (6) iz Jedriličarskog kluba Smederevo, a bronzano odličje je pripalo Vladimiru Miloševiću (6) iz Brodarskog kluba Metalac.

U starijoj kategoriji, zlato je ponela Janja Milutinov (9) iz Jedriličarskog kluba Panonija, srebro je pripalo Leni Tasković (12) iz Jedriličarskog kluba Smederevo i bronza Eleni Paunović (12), takođe iz JK Smederevo.

Nakon trka po kategorijama, održano je i veliko finale, u kom su se nadmetali prvaci u svojim kategorijama. Sveukupni pobednik i osvajač Šalinačkog kupa 2022 je Filip Đorđević iz Brodarskog kluba Metalac.

“Regata je uspela, osvajači medalja su zadovoljni, kao i njihovi treneri i roditelji. Nama, kao organizatorima, to je i najvažnije – srećna i nasmejana dečija lica. Inače, ovo takmičenje je tako zamišljeno kada smo krenuli pre četiri godine, kao završnica naše besplatne škole jedrenja koju držimo tokom raspusta i drugih letnjih škola i to je, praktično, prva proba, međuklupska trka za mališane iz čitave Srbije. Kup je organizovan evo već četvrti put na lokaciji Šalinačkog jezera, nalazi se u zvaničnom kalendaru takmičenja Jedriličarskog saveza Srbije i svojevrsna je promocija ruralnog sportskog turizma”, rekao je, pored ostalog, predsednik kluba-domaćina Željko Vučković, kojije otvorio ovu jedinstvenu sportsku manifestaciju i podelio priznanja najuspešnijim mališanima, zahvalivši se svim učesnicima na dolasku.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!