Još jedna minimalna pobeda, ali treća zaredom, za proboj na vrh tabele

SMEDEREVO, 27 avgust 2022 – Fudbaleri Smedereva su po treći put u tri odigrana kola novog prvenstva protivnike savladali sa 1:0. Predstava nije bila baš ubedljiva, ali igri koja donosi rezultat i bodove ne gleda se u zube: Smederevo 1924 – Takovo 1:0 (0:0).

Teže nego što se očekivalo, u ne baš sjajnom izdanju, Smederevci su došli do nove pobede i tri boda, koji im donose proboj na čelo tabele.

Početak je najavio ofanzivu domaćih, a prvu šansu je već u petom minutu imao Bojić, kada je na ubacivanje Koraksića, šutirao glavom pravo u golmana gostiju.

Samo minut kasnije čist zicer nije iskoristio Zličić, posle centaršuta Markovića, promašio je prazan gol iz neposredne blizine.

Lepe prilike imali su potom prezimenjaci, Nikola i Jordan Jovanović, kao i Bojić, da bi nakon pola časa uzvratio Lukić, koji je povratnu loptu sa 14-15 metara snažno šutirao, ali ga je požrtvovani Makisć izblokirao.

Na početku drugog dela gosti iz Gornjeg Milanovca su u dva navrata pripretili preko pokretljivog Lukića. Nedugo potom usledila je i kontra Mijatovića, koju je osujetio u poslednjem ternutku klizećim startom osujetio Koraksić.

U 61. minutu, Marković se probio po desnom boku, nesebično uposlio Zličića, i kada se očekivao siguran pogodak njega je na sedma metara od gola izblokirao Gerković.

Odluka je pala u 78. minutu, pošto je nakon silovitog udarca Jordana Jovanovića pogodila prečku, a na odbitak natrčao je Milošđ Zličić i zatresao mrežu gostiju za radost Smederevaca, koju možete da vidite na naslovnoj fotografiji.

Pre početka utakmice, da i to bude spomenuto, minutom ćutanja odata je počast preminulom Slobodanu Đerkoviću iz Kraljeva, potpredsedniku Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije.


U ovom kolu Mihajlovčani su u Podunavcima Remizirali sa domaćim Realom, bilo je 1:1. Odličnu rolu pružio je Luka Lukić, a strelac za OFK Mihajlovac bio je, već u trećem minutu, Bajčetić. Imali su potom Mihajlovčani još tri vrlo izgledne prilike, ali kada ih nisu iskoristili stigla je kazna – izjednačenje u 40. minutu. Ispostavilo se da je t bio konačan rezultat.

Inače, Real je u prošlom kolu, kao gost, pobedio baš Takovo, današnjeg protivnika Smederevaca, sa 2:1.

Već u sredu Mihajlovčani igraju zaostali susret sa Slogom iz Kraqljeva, a u nedelju komšijski derbi – domaćin su ekipi Smedereva.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!