Oko hiljadu i po mladih rukometašica i rukometaša na Trofeju 2022

SMEDEREVO, 26. avgust 2022 – Po deveti put u Smederevu se održava, verovatno i najveći u Evropi, skup rukometnih nada. Ove godine trofej Smederevo je okupio oko 100 ekipa iz 12 zemalja, sa oko 1.500 mladih rukometašica i rukometaša, čulo se na konferenciji za medije, koja je povodom početka turnira upriličena u smederevskoj Sportskoj hali.

Među ostalim, po treći put je ovde pariski PSG, kadetskoj reprezentaciji Velike Britanije ovo je drugo učešće na turniru, a tu su i predstavnici Alžira, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Estonije, Poljske, Grčke, kao i zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Kao i prethodnih  godina, biće to, kako mnogi od učesnika već sada ističu, druženje za pamćenje. Većina ekipa je pristigla još u sredu, a od juče do nedelje na terenima Sportske hale, osnovnih škola „Dimitrije Davidović“ i „Dr Jovan Cvijić“, Gimnazije i Veslačkog kluba u Smederevu, kao i u Kovinu na terenu OŠ „Đura Jakšić“, igraju se i igrače se utakmice od 8 ujutro pa sve do 18 i 30.

Ovog petka, večeras, od 19 i 30 je zvanično otvaranje Trofeja, sutra je na Gradskom bazenu trenersko veče, a u nedelju, posle završenih utakmica, u Dvorani Smederevo biće ceremonija dodela pehara i medalja.

Gostima se na sinoćnoj konferenciji obratio i Nenad Martić, predsednik Organizacionog odbora.

– Kao domaćin, potrudićemo se da se svi naši gosti osećaju kao kod kuće. Utakmice se uveliko igraju, a pored sinoćne žurke, ovog četvrtka je defile, kao i koncert na Gradskom trgu – rekao je martić, izrazivši nadu da će svi učenici Trofeja uživati u ppripremljenim programima, ali i druženju.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!