Grupa OPS povratničkim koncertom otvorila 53. Zaječarsku gitarijadu

ZAJEČAR, 25. avgust 2022 – Posle 43 godine OPS se vratio na mesto prvog uspeha: koncertom pobednika 13. Gitarijade u Zaječaru, davne 1979. godine, sinoć je na Feliks Romulijani počelo 53. izdanje ove manifestacije.

OPS i njihov pseudo pank cirkus, kako se moglo čuti, imaju značajnu ulogu što je Gitarijada trajno proterana iz tadašnjeg Doma JNA u Zaječaru, da se od tada održava na otvorenom, da ode u podnožje park-šume Kraljevica.

Sinoć su se publici, koja najvećim delom nije bila ni rođena kada su oni na Gitarijadi pobedili, predstavili pesmama sa nedavno izašlog albuma, na kome su uglavnom kompozicije nastale u ranom periodu rada grupe.

Nastup OPS-a je upotpunilo tradicionalno proglašenje rokonačelnika. Ove godine je to Vilijam Dejvid Guld, poznatiji kao samo Bil Guld, basista legendarne grupe Faith No More. Njemu je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uručio ključeve grada, koji pripadaju rokonačelniku.

Bili Guld je, između ostalog poznat i po tome što je popularisao najčuvenije srpsko žestoko piće, sam ga i proizvodi, a njegova rakija se prodaje pod nazivom „Yebiga“, što ga je, verovatno, makar delom, preporučilo za titulu koju je u Zaječaru poneo.

Foto: Gitarijada Zaječar Instagram

Skorašnji članci

error: Content is protected !!