FSS uručio pakete opreme fudbalskim klubovima Podunavskog okruga

SMEDEREVO, 24. avgust 2022 – Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije danas su u Velikoj sali smederevske Gradske skupštine dodelili fudbalskim klubovima Podunavskog okruga pomoć u paketima sportske opreme.

Goste i darodavce, Nenada Bjekovića, zamenika predsednika FSS, Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara FSS, kao i Radeta Popovića i Nenada Kurčubića, generalnog i tehničkog sekretara FS Zapadne Srbije, pozdravio je Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva, ali i predsednik Fudbalskog saveza Podunavskog okruga, i sam nekadašnji fudbaler. Zahvalivši se Fudbalskom savezu Srbije na paketima sportske opreme, Beč je podsetio da se nalaze u gradu koji znatna sredstva izdvaja za sport, posebno za fudbal.

– Grad je, ako se ne varam, za fudbalske klubove izdvojio oko 84 miliona dinara, što je trećina ukupnog budžeta kada je u pitanju sport. Mi kao grad izuzetno vodimo računa o sportu, znate da i ja potičem iz fudbala, ali novca nikada nije dovoljno i ovaj vid podrške svakako da će mnogo značiti, posebno klubovima koji se takmiče u nižim rangovima, gradskim i opštinskim – kazao je Beč.

Predstavnicima 64 kluba iz Podunavskog okruga, pre uručenja paketa, obratio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

– Ovo je jedna u nizu akcija FSS kojom želimo da poručimo da je fudbal jednako važan na svakom delu teritorije Srbije, u svakoj opštini, u svakom selu, isto onoliko koliko i reprezentativni fudbal.  Svi smo mi jedna fudbalska familija, najveća sportska porodica u Srbiji. Fudbal je nešto drugo, kada fudbaleri postižu vrhunske rezultate onda se cela nacija raduje i zbog toga je važno da ostvarimo dobar rezultat na Svetskom prvenstvu. Isto tako, važno je da fudbal ravnomerno razvijamo, kako na profesionalnom tako i na amaterskom nivou – rekao je, između ostalog, Jovan Šurbatović.

Šurbatović je od predstavnika klubova zatražio podršku na tome da fudbal bude čist i regularan, a FSS će, s druge strane, podržati sve prave i iskrene fudbalske radnike i klubove na svim pa i najnižim nivoima. S obzirom da je fudbalska infrastruktura u sve tri opštine, odnosno grada, Podunavskog okruga u, kako je rekao, jadnom stanju, da nema nijedan teren sa veštačkom travom, najavio je da će na tome biti rađeno u narednom periodu. Posebno je istakao da Smederevo, nekadašnji Sartid, koji je igrao evropske utakmice, praktično nema pomoćni teren, najavivši da će FSS i ovde, kada se steknu uslovi, pomoći u ulaganju u fudbalsku infrastrukturu, ne samo u Smederevu nego na čitavom ovom području.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!