Javni poziv za učešće u programu „Moja prva plata“ u četiri faze

22 avgust 2022 – Nacionalna služba za zapošlјavanje obavestila je javnost da je danas raspisala javni poziv za ovogodišnji program podsticanja zapošlјavanja mladih „Moja prva plataˮ, koji će biti realizovan u četiri faze.

Prva faza je namenjena isklјučivo poslodavcima, koji će od 22.8. do 22.9.2022. godine moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 3.10. do 31.10.2022. godine, takođe na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavlјenih kandidata od samog početka njihovog prijavlјivanja, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će:

  • poslodavci iz privatnog sektora obaviti u periodu od 1.11. do 15.11.2022. godine, a
  • poslodavci iz javnog sektora u periodu od 16.11. do 30.11.2022. godine.

U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavlјena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošlјavanje, poslodavca i izabranog kandidata, i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Za ovu godinu je planirano da se u program „Moja prva plata“ uklјuči do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošlјavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!