Predstavljen podmlađen tim odbojkašica Smedereva za novo prvenstvo

SMEDEREVO, 19. avgust 2022 – Postala je praksa da ŽOK Smederevo uoči svake sezone predstavi igrački kadar. Za razliku od prethodnih godina, kada su igru nosile i kostur tima činile iskusne odbojkašice, ovoga puta je napravljen zaokret, sastav je znatno podmlađen.

– U prošlu sezonu ušli smo sa ciljem da izborimo plasman u Super ligu, ali zbog, između ostalog, i neredovnih treninga nismo uspeli u tome. Zahvalili smo se svim nespornom kvalitetnim i iskusnim ali nedovoljno spremnim odbojkašicama i sada pravim potpuno nov tim. Želimo da u prvenstvu trku uđemo sa znatno podmlađenim snagama, većinu će činiti odbojkašice sa još uvek juniorskim stažom. Cilj nam je da devojke ove sezone steknu određeno iskustvo i izbore opstanak u Prvoj ligi – rekao je na predstavljanju novog tima Dragan Lovre, prvi čovek kluba.

Nekadašnji trener a sada član Upravnog odbora Milan Paunović potom je predstavio pridošlice. Za poziciju libera konkurisaće Anja Mladić (Crno-bele 011) i Ivana Radić (Požarevac). Za mesto primača boriće se Minja Tasić (Lazarevac) i Smederevka Maša Morača (Mladi radnik). Blokerke su Jelena Jakšić (Vršac) i Ana Rajić (Požarevac), a najbliža ulozi korektora je još jedna Smederevka – povratnica Maša Ljuština (Lazarevac).

Među onima koje su ostale iz prošlogodišnjeg sastava su novi kapiten Nevena Stevanović, Marija Simić, Ana Živanović, Tijana Đuričić, Anđela Rosić i Teodora Sabo.

I ove kao i prošle sezone, ekipu će predvoditi trener Dragoljub Janjić.

– Sa pripremama smo počeli 1. avgusta, radimo dva puta dnevno na otvorenim terenima, planiramo 12 utakmica, a možda i više, jer imamo veći broj mladih odbojkašica. Prva u nizu je ona za Kup, protiv drugoligaša Dunava iz Beograda, a zavisno od ishoda tog meča, potencijalni rival je potom OK Beograd. Pre toga, već ove subote imamo kontrolnu utakmicu sa Radničkim u Kragujevcu, a pored brojnih duela, krajem septembra, bićemo i domaćin tradicionalnog turnira Smederevska jesen – kazao je Janić.

Za razliku od prošle sezone, cilj u predstojećem ligaškom takmičenju nije viši rang.

– Devojke koje došle izuzetno su vredne i radne i one žele da se u igračkom delu nadograde. Biće, verovatno, nekih problema, jer samo Stevanovićeva i pridošla Tasićeva, koja je igrala za Partizan, imaju superligaško iskustvo. Većina ostalih su uglavnom iz klubova Druge lige. Biće zbog toga teško, ali pošto je liga prilično ujednačena očekujem plasman u sredini tabele, što je, kako sada stvari stoje, osnovni cilj – zaključio je Janjić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!