Dunavskom koridoru saglasnost na studiju o uticaju na životnu sredinu

17. avgust 2922 – Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu izgradnje druge deonice Dunavskog koridora. Brza saobraćajnica Požarevac-Golubac, duga 67 kilometara, čija je igradnja počela u novembru prošle godine, podsećamo, delom prolazi kroz katastarske opštine Vranovo, Skobalj i Mala Krsna.

Glavni izvođač radova je kineska državna kompanija Šandong haj spid (Shangdong Hi Speed Group) a podizvodajači su srpske firme. Planirano je da prva od tri deonice bude završena do kraja 2023. a cela saobraćajnica trebalo je da bude gotova do novembra 2024. Ipak, prema poslednjim najavama, radovi će biti završeni do sredine 2025. godine.

Na trasi saobraćajnice, koja će imati po dve trake u oba smera, biće više od 20 mostova i nadvožnjaka, uključujući novi most preko Velike Morave.

Kako je navedeno u rešenju Ministarstva o proceni uticaja na životnu sredinu, koje je doneto psredinom rošlog meseca, u toku trajanja javnog uvida nije bilo dostavljenih mišljenja zainteresovanih organa, organizacija i javnosti. Pošto ni posle 30 dana, koliko je rok za pokretanje upravnog postupka, nije bilo žalbi, rešenje je pravosnažno.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!