Na premijeri minimalac sa penala za prve bodove Smederevaca

SMEDEREVO, 13. avgust 2022 – Posle brojnih promašenih šansi, umesto da slave ubedljivu pobedu, fudbaleri Smedereva su jedva sačuvali minimalnu prednost za prve bodove u novoj sezoni: Smederevo 1924 – Sloga Bajina Bašta 1:0 (1:0).

Imali su izabranici trenera Save Šašića početnu inicijativu i već u desetom minutu, nakon centaršuta Koraksića, inače najboljeg aktera meča, rukom je u svom kaznenom prostoru Dželebdžić, pa je sudija Todorović pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Jordan Jovanović.

Bojić se desetak minuta kasnije probio po levom boku, kao na tacni loptu servirao Nešoviću, a on je iz idealne situacije prebacio gol.

U jednom od retkih napada Sloge u prvom poluvremenu, Milosavljeviće je uputio, a Maksić nespretno natrčao na loptu. Sve se ipak dobro završilo po Smederevce, jer je Kaličanin uspeo da odbrani svoj gol.

Samo što je počeo nastavak gosti su pripretili preko Brunčevića, koga je u poslednjem trenutku osujetio klizećim startom Dejan Koraksić i sprečio najgore.

Usledila su dva čista zicera, najpre Bojića u 51, a potom i mladog Nikole Jovanovića u 57. minutu. Prilike su imali i Dimitrijević i ponovo Bojić, čije je udarce, kao i u prethodnim situacijama, golman Golubović odbranio.

Poslednjih deset minuta gosti su krenuli na sve ili ništa, ali su domaći, uz dosta sreće i požrtvovanih intervencija,sa uvali vođstvo za premijerna tri boda.

U drugom kolu Smederevo gostuje, ponovo igra protiv Sloge, ali one iz Požege.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!