Palančanin Veljko Janković najprecizniji puškaš na kampu u Karatašu

KARATAŠ, 12. avgust 2922 – Početak avgusta je godinama unazad u kalendaru Streljačkog saveza Srbije rezervisan za Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Sportskom centru u Karataš, pored hidroelektrane Đerdap, a tradicija je prekinuta samo 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Ove godine, tokom osmodnevnog kampa, koji se u kampu Karataš organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u radu su učestvovali strelci uzrasta od 12 do 16 godina. Okupili su se talenti iz 23 kluba iz svih takmičarskih regiona, kao i gošća iz Republike Srpske.

Zlatnu medalju u kontrolnom takmičenju puškom za devojke osvojila je Ljiljana Cvetković (Niš 1881), dok je kod dečaka najprecizniji bio Veljko Janković (Jasenica, Smederevska Palanka). Pištoljem su najprecizniji bili Nađa Martinović (Partizan) i Luka Milošević (Akademac).

Direktor kampa bio je Goran Stojadinović, a rukovodilac stručnog rada Saša Iker. Uz njih je u trenerskom timu bilo je još petnaestak stručnjaka, među kojim je bila i Marija Aničić iz Streljačke družine Smederevo, a savetima je mladim strelcima pomagala i promoter kampa Marija Malić, osvajač bronze puškom na prethodnim Olimpijskim igrama mladih.

Sem treninga i predavanja u streljani, za mlade sportiste su tokom boravka u Karatašu organizovani i treninzi fizičke pripreme.

Foto: SSS

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!