Bez prve nagrade na konkursu „Palanačko poetsko leto 2022“

SMEDERVSKA  12. avgust 2022 – Nakon što je pročitao i analizirao više od 500 pesama pristiglih na konkurs „Palanačko poetsko leto 2022“ Književnog kluba 21 iz Smederevske Palanke, žiri je doneo jednoglasnu odluku da ove godine ne dodeli prvo mesto nijednoj od pesama. Drugo mesto pripalo je pesmi „Pad“, autora Marka Poropatića, a treće pesmi „Usud“, autora Nikice Banića.

U obrazloženju odluke žirija navodi se da je na ovogodišnji pesnički konkurs pristiglo je više od 500 pesama i da je žiri je pred sobom imao ozbilјan i obiman zadatak, ali je i konstatovao da je kvalitet pristiglih pesama slabiji u odnosu na pesme koje su nagrađivane prethodnih godina. Zaključeno je da je nužno da se zadrže vrednosni kriterijumi ovog konkursa i odlučio da ove godine ne dodeli prvu nagradu, u nadi da će ovakva odluka biti podsticajna za autore koji će u narednim godinama učestvovati na ovom pesničkom konkursu.

Ove godine žiri je dodelio i tri pohvale pesmama: „Bio je dobar čovjek“, autora Svetozara Gužvića, „Najnelјubavnija pesma“, autorke Tanje Đorđević i „Mesec“, autorke Suzane Ranđelović. Novoustanovlјena memorijalna nagrada „Miroslav Jozić“ ove godine dodelјena je pesmi Sudnji dan, autora Dušana Mijajlovića Adskog.

Žiri je radio u sastavu: Aleksandra Batinić (predsednik), Slaviša Krstić i Miroslav Pavlović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!