Spust Velikom Moravom, prvi takav, od 18. do 21. avgusta

SMEDEREVO, 9. avgust 2022 – Jedriličarski klub Smederevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma Republike Srbije i uz pomoć Grada Smedereva i JP Smederevska tvrđava, organizovaće Spust Velikom Moravом  od 18. do 21. avgusta. Tim povodom, danas je bila organizovana konferencija za novinare u Sportskoj hali Smederevo.

Start je u četvrtak, 18. avgusta u Ćupriji, a kraj prve etape u selu Bagrdan kod Batočine. Druga etapa je do Žabarskog mosta kod Velike Plane, treća do Ljubičevskog mosta i četvrta do ušća Morave u Dunav, odnosno do Smederevske tvrđave. U poslednjoj etapi, gde je najšira i najmirnija najveća srpska reka, planiran je spust mladih jedriličara iz gotovo svih srpskih klubova.

Tokom spusta, za sve učesnike biće organizovan jedan obrok dnevno, voda za piće, kao i svečani ručak/večera u Smederevskoj tvrđavi. Svi učesnici će dobiti promotivnu majicu spusta.

Spust će imati i ekološki karakter, predviđeno je da učesnici na kraju svake etape urede prostor koji će biti označen za prenoćište, kao i da očiste prostor nakon boravka, strogo će se voditi računa o zaštiti ovog biodiverziteta i, uglavnom, netaknute prirode.

Završni koncert, doček i uručivanje zahvalnica učesnicima biće organizovan u Smederevskoj tvrđavi u nedelju, 21. avgusta.

Projekat se realizuje u okviru promocije turističkih prostora i turističkih proizvoda Srbije i Grada Smedereva i podsticanja unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske privrede, kao i projekata edukacije i treninga u turizmu.

Prijave i sve potrebne informacije za potencijalne učesnike na email: jksmederevo@gmail.com

Medijski pokrovitelji ove turističke manifestacije su Politika i Novosti.

Foto: Goran Popović

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!