Site icon podunavlje.info

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala najavljuje pojačani nadzor

9. avgust 2022 – Za četiri meseca, koliko radi novoformirana Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, podneta je 291 krivična prijava protiv 217 osoba koje su počinile 291 krivično delo iz oblasti ekološkog kriminala.

Ovo je danas saopštio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posle obilaska Jedinice. Reč je, kako je objasnio, o onima koji su na crno prodavali zaštićene vrste, ubijali i zlostavljali životinje, vršili krivolov, činili šumske krađe, pa do onih koji su zagađivali naše reke i prirodna bogatstva.

Poručio je i da svi oni koji uništavaju naše prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema nama koji smo tu, već i prema budućim generacijama koje će našu zemlju naslediti. Najavio je i da će Jedinica u narednom periodu pojačati rad i nadzor u svim delovima Srbije, i upozorio na to da će se svi oni koji uništavaju naše nasleđe naći na udaru policije, biti otkriveni i u skladu sa zakonom procesuirani.

Foto/ilustracija: pixabay,com

 

Exit mobile version