Site icon podunavlje.info

Počinje Tvrđava muzike – zbog nestabilnog vremena u Centru za kulturu

SMEDEREVO, 8. avgust 2022 – Festival „Tvrđava muzike“ počinje ovog ponedeljka. Tri festivalske večeri trebalo je da budu u Malom gradu Smederevske tvrđave, ali promenjene vremenske prilike su događanje izmestile, danas sigurno, a za posle će se videti, u Centar za kulturu.

Ovogodišnju „Tvrđavu muzike“ večeras će otvoriti koncert benda Miško Plavi Trio, koji čine vrhunski muzičari: Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić Johnny. Koncert počinje u 21 sat, a predviđeno je da gošća trija bude Ana Stanić.

Druge večeri „Tvrđave muzike“, u utora, takođe sa početkom u 21 sat nastupiće sastav Dinamika Music, električni gudački kvartet predvođen DJ-em, koji „sjedinjuje muziku kroz vreme, od Vivaldija do Majkla Džeksona“.

Iste večeri, ali od 22 sata, koncert će održati grupa OPS. Ovo će, po mnogima bit centralni događaj festivala, Smederevci će biti u prilici da čuju neke stare, dobro poznate pesme kultnog benda, ali u novim obradama, a neke i premijerno.

Završni koncert u okviru ovogodišnje „Tvrđave muzike“ biće u sredu 10. Avgusta, kada u 21 sat nastupa popularni bend „Ničim izazvan“, jedan od omiljenih sastava na domaćoj i regionalnoj sceni.

Exit mobile version