Narodna banka Srbije najavila mere u vezi sa povećanjem naknada

6. avgust 2022 –  Od 1. avgusta najveći broj banaka uveo je nove namete, povećao do sada važeće, pa se povodom toga oglasila i i Narodna banka Srbije, najavivši da će ubrzo izaći s paketom mera u vezi s uvećanim naknadama banaka.

Iz Narodne banke Srbije obaveštavaju da intenzivno rade na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolјi način zaštiti standard građana Srbije.

Za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, navodi se u saopštenju, Narodna banka Srbije ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlјe i ovakvim temama pristupa s najvećom pažnjom i odgovornošću.

Narodna banka Srbije će na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora 11. avgusta doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije.

Donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detalјima se Narodna banka Srbije neće oglašavati pre nego što te odluke donese,a o svim detalјima mera javnost će ubrzo biti obaveštena, zaključuje se u saopštenju.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!