Site icon podunavlje.info

Položen kamen temeljac novog vrtića za 250 mališana u Radincu

SMEDEREVO, 4. avgust 2022 – Izgradnja novog vrtića od 250 mesta u smederevskom naselјu Radinac započeta je danas svečanim polaganjem kamena temelјca. Učinili su to prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

„Nov vrtić u Radincu je 11. objekat na kome započinjemo radove iz podršku Svetske banke. Smatram da je ovo najbolјi način, ne samo da obezbedimo uslove za veći obuhvat  dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, već i da pružamo podršku roditelјstvu, jer brišemo liste čekanja i omogućavamo roditelјima da, dok su posvećeni radnim obavezama, svoje mališane ostave na brigu i vaspitanje vaspitačima, u adekvatnom prostoru “, izjavio je ministar Branko Ružić.

„Izgradnjom vrtića u Radincu rešićemo dugogodišnji problem u našem gradu. Rok za završetak radova je 12 meseci, a objekat će biti osposoblјen za prijem dece pre svega sa teritorije 25 maj, Radinac, Ralјa, Lipe i Vranovo, gde imamo oko 7.000 stanovnika“, kazao je gradonačelnik grada Smedereva Jovan Beč.

U izgradnju novog vrtića biće uloženo oko 169 miliona dinara, a objekat će biti veličine oko 1.600 metara kvadratnih.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ sprovodi izgradnju novih, dogradnju postojećih, adaptaciju i opremanje vrtića u Republici Srbiji.  Ovim projektom biće obuhvaćena 23 objekta a ukupna vrednost investicije je 47 miliona evra. Projekat, pored proširenja kapaciteta i izgradnje predškolskih ustanova, posebnu pažnju posvećuje unapređivanju znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača.

Exit mobile version