Još jedan Smederevac u „ligama petice“: Ognjen Lukić u Remsu

4. avgust 2022 – Golman Ognjen Lukić, mada je to još prošle nedelje najavljeno, danas je tek potpisao ugovor sa Remsom, članom francuske Lige 1. Ovaj rođeni Smederevac, reprezentativac Srbije u selekciji do 19 godina, u redove francuskog prvoligaša stiže iz kragujevačkog Radničkog, a sa Remsom je potpisao ugovor na pet godina.

Lukić je rođen 4. jula 2003. u Smederevu. Zanimljivo je da je prvi put stao između stativa u seniorskoj konkurenciji sa 14 godina, kada ga je trener OFK Mihajlovca Dragan Đorđević stavio u tim u prijateljskoj utakmici sa Osipaonicom. Ipak, tu se nije dugo zadržao, ubrzo su ga primetili iz Crvene zvezde, gde je prošao sve mlađe selekcije. U Radnički je iz Zvezde, kao slobodan igrač, stigao u januaru 2021. godine. Nije nigde zvanično objavljeno, ali je bilo govora o tome da ga je Rems od Kragujevčana otkupio za 500.000 evra, odnosno toliko bi transfer trebalo da dostigne kada se ispune svi bonusi.

Rems već ima dobro iskustvo sa golmanima iz Srbije, do ove sezone tu je branio naš reprezentativni čuvar mreže Predrag Rajković, ali je on nedavno prešao u špansku Majorku. To ipak ne znači da je mlađanom Lukiću otvoreno mesto ispred gol linije francuskog tima. Nešto ranije, kao zamena za Rajkovića, stigao je, od Ognjena mnogo iskusniji, Patrik Penc iz bečke Austrije. Tako Lukiću, po najavi Jana Kumurea, sporstkog direktora, sledi kaljenje u Pro 2 grupi francuskog kluba, pre nego što ga preuzme čuveni Oskar Garsija, trener prvog tima.

– Kada su me pozvali iz Remsa nisam se nijednog trenutka dvoumio, mada sam relativno malo znao o samom klubu. Znao sam da je Predrag Rajković tu branio., koji jedan od mojih uzora. Ovo je prava sredina za mene, u kojoj ću moći da nastavim da radim i da se razvijam. Cilj mi je, naravno, da budem ispred gola i branim boje Remsa u Ligi 1 – kazao je Lukić nakon potpisivanja ugovora za klupski sajt francuskog prvoligaša.

Foto: Stad de Reims, official site, i privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!