Poreska uprava započela kampanju „Iz tvog džepa u tvoj džep“

3. avgust 2022 – Poreska uprava, u saradnji sa nadležnim Ministarstvom finansija, pokrenula je medijsku kampanju „Iz tvog džepa u tvoj džep“, a cilj je da se javnost informiše o novom modelu fiskalizacije u Srbiji, koja donosi, kako kažu, brojne koristi kako privredi, tako i celoj državi.

Sada svako može, objašnjavaju, da proveri ispravnost izdatog računa jednostavnim skeniranjem QR koda na računu. Fiskalni račun je dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez, a ta sredstva se vraćaju u budžet Republike Srbije kroz budžetske prihode i dalјe se koriste za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, predškolskih ustanova. Uzimanjem fiskalnog računa, građani zapravo direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose dalјem razvoju celog društva i države.

Novi model fiskalizacije doprinosi, navodi se u saopštenju, smanjenju sive ekonomije i mogućnosti raznih zloupotreba, što treba da rezultira povećanjem budžeta za javne i društvene potrebe svih građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju povodom početka kampanje, koja se vodi pod sloganom:  Svaki dinar zato i ide iz tvog džepa u tvoj džep!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!