Site icon podunavlje.info

MUP: Za pet dana otkriveno više od 25 hiljada prekršaja u saobraćaju

3. avgust 2022 – Saobraćajna policija je, u petodnevnoj akciji pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, kontrolisala ukupno 53.621 vozilo i otkrila 25.878 prekršaja. Gotovo polovina bili su prekršaji prekoračenja brzine, ukupno 12.535, a presretači su zaustavili devet vozača, uglavnom stranih državlјana, koji su upravlјali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na sat, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isklјučeno 1.416 vozača, od kojih je 218 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. U službenim prostorijama zadržano je i 56 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored ovih prekršaja, tokom akcije, od  29. jula do 2. avgusta, sankcionisano je 5.755 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 100 vozača zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, kao i 1.421 vozač koji je nepropisno koristio mobilni telefon za vreme vožnje.

S obzirom da predstoji period muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u nastavku letnje sezone.

Informacija i foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Exit mobile version