Site icon podunavlje.info

Goran Lazić u novom sazivu Skupštine Fudbalskog saveza Srbije

3. avgust 2022 – U Staroj Pazovi juče je održana konferencija klubova Prve i Druge futsal lige Srbije, određen je žreb za novu prvenstvenu trku, a bitan detalj sa ovog skupa, za ovaj kraj, jeste to da će novi član Skupštine Fudbalskog saveza Srbije u narednom četvorogodišnjem mandatu biti Goran Lazić, prvi čovek KMF Smederevo.

– Čast mi je i zadovoljstvo da sam jednoglasnom odlukom, sa predstavnicima Vranja i Niša, izabran da budem član nove Skupštine FSS, koja treba da bude konstituisana do kraja oktobra. Moja odgovornost da zastupam interese FS Podunavskog okruga biće utoliko veća što ću, čini mi se, posle osam godina i Stanimira Trailovića, biti prvi Smederevac u najvišem telu srpskog fudbala. Verujem da će klubovi iz našeg grada i okruga imati bolji tretman i da će već od naredne godine imati predstavnike koji igraju u višem rangu takmičenja – kaže Goran Lazić.

Izbor Lazića je i priznanje za sve što je KMF Smederevo postigao proteklih godina. Klub jeste posle višegodišnjeg stažiranja u najvišem rangu takmičenja pre tri godine dospeo do Treće lige, ali odatle se prošle sezone ekspresno vratio u Drugu. Nije mnogo nedostajalo da se Smederevci nađu i u baražu za povratak u elitni rang. Da se u ovom klubu dobro radi i dužna pažnja posvećuje i mlađim selekcijama svedočio i činjenica da su omladinci dve sezone za redom bili finalisti borbe za naslov prvaka Srbije. Zbog toga ne čudi da je dres mlade reprezentacije Srbije branilo pet članova ovog kluba, koji će, po svemu sudeći, biti i okosnica tima za narednu sezonu koja počinje 2. oktobra.

 

Exit mobile version