Site icon podunavlje.info

Strelci Smedereva treći na Prvenstvu Srbije malokalibarskim pištoljem

SMEDEREVO, 1. avgust 2022 – Ekipa Streljačke družine Smederevo, u disciplini pištolj slobodnog izbora, na seniorskom državnom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Novom Sadu, osvojila je treće mesto sa ukupnim rezultatom od 1.397 krugova. Ista ta ekipa, u sastavu Dušan Bojić, Petar Kostić i Aleksa Nikolić, pre dve nedelje zauzela je treće mesto i u kategoriji juniora, a početkom ove godine bili su treći i u disciplini vazdušni pištolj.

Najbolji pojedinac u redovima smederevske ekipe ovoga puta bio je najmlađi član- petnaestogodišnji Aleksa Nikolić, osmi sa 495 krugova. Odmah iza njega plasirali su Dušan Bojić sa 472 i Petar Kostić sa 444 kruga.

Titulu šampiona Srbije za ovu godinu u toj disciplini osvojila je SD Kikinda sa 1.598 krugova, a vicešampiona SK Akademac iz Beograda sa 1.513 krugova. Pojedinačno zlato pripalo je reprezentativcu Srbije iz Kikinde, Dušku Petrovu sa 542 kruga, srebro takođe reprezentativcu,ali  iz Akademca, Dimitriju Grgiću sa 537, a bronza još jednom Kikinđaninu Borisu Miklucu sa 533 kruga.

Prvenstvom Srbije za seniore i seniorke završena je sezona malokalibarskim oružjem za strelce u A programu, a do kraja takmičarske sezone biće još takmičenja malokalibarskim oružjem u C programu.

Pre nastavka sezone u nacionalnom programu, od 4. do 11. avgusta, u Kampu perspektivnih strelaca Srbije u Karatašu, u organizaciji Streljačkog saveza Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, iz Streljačke družine Smederevo učestvovaće dvoje strelaca: Nikola Manojlović, standardna vazdušna puška i Aleksa Nikolić, vazdušni pištolj. U stručnom timu kampa biće i Marija Aničić, trener pripravnik.

Foto: SSS

Exit mobile version