Site icon podunavlje.info

Ko predstavlja Podunavski okrug u ovom sazivu Narodne skupštine

BEOGRAD, 1. avgust 2022 – Narodna skupština, njen 13. po redu saziv, konstituisana je danas, poslanicima su verifikovani mandati, položili su zakletvu, tako da definitivno više nema dileme kojih će 250 u narednom periodu biti u klupama. Što se Podunavskog okruga tiče, ima pet predstavnika, jednu poslanicu iz Smedereva i pod dva poslanika iz Velike Plane i Smederevske Palanke, tačnije iz Azanje i Selevca.

Miloratka Bojović, privatni preduzetnik, izabrana je na listi Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju i jedina je koja će predstavljati Smederevo, a na listi kandidata za narodne poslanike grupacije koju je kandidovala bila je na 25. mestu.

Sa iste liste, na kojoj je bio na šestom mestu,  u Skupštinu je ušao i Dejan Šulkić, diplomirani pravnik, kao jedna od dva predstavnika Velike Plane Dugi Planjanin je Dušan Marić, novinar, aktuelni predsednika lokalne skupštine u Velikoj Plani, koji je izabran sa liste Aleksandra Vučić – Zajedno možemo sve, sa 82 .mesta na listi pod tim nazivom.

Sa te liste su i dvojica poslanika iz Smederevske Palanke, odnosno Azanje, Rodoljub Stanimirović, u spisku poslanika kao zanimanje ima navedeno menadžer u savremenom biznisu,  i iz Selevca Dejan Ilić, inženjer, njemu pored stoji menadžer-inovator. Ilić je bio osmi, a Stanimirović na 56. mestu izborne liste Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve.

Kompletan spisak, svih 250 poslanika, možete da vidite OVDE.

Foto: Zvanična stranica Narodne skupštine Republike Srbije

 

Exit mobile version